FRENAR LA DESIGUALTAT és a les teves mans

La desigualtat s'ha convertit en l'amenaça més gran en l'àmbit mundial i provoca que milions d'éssers humans visquin en la pobresa i morin de fam.

Mentre una part de la humanitat viu a l'opulència, una altra veu la seva pròpia dignitat trepitjada i els seus drets fonamentals ignorats o violats. El resultat són milions de persones vivint una situació límit. Combatre la desigualtat no és un repte impossible. És hora d'actuar.

Necessitem les teves mans.

Totes les mans sumen, totes compten i totes poden ajudar.

LES MATEIXES MANS QUE emocionen
recolzen
treballen
acompanyen

també TENEN un altre poder: Ajudar altres mans a frenar la desigualtat

+0M

de persones passen fam a tot el món*

0M

de persones no tenen accés a una alimentació adequada*

S'estima que cada

0 seg

mor una persona de fam al món**

*Font: Informe sobre l'Estat de la Seguretat Alimentària i la Nutrició al Món de la FAO

**Font: carta de 238 ONG a l'Assemblea de les Nacions Unides. Setembre 22

A Mans Unides fa més de 63 anys que lluitem contra la fam, la misèria i les causes que les provoquen.

+0%

de les persones que treballen a Mans Unides són voluntàries

0%

dels ingressos van destinats a projectes de l'organització

0M

d'euros destinats a lluitar contra la fam, la pobresa i la desigualtat a Àfrica, Amèrica i Àsia

+1,5M

de persones han millorat les seves condicions de vida gràcies al nostre suport

PER CANVIAR MOLTES VIDES només calen les teves mans

MANS QUE alimenten

Garalol - Mauritània

Creació d'un mercat per comercialitzar béns de primera necessitat, per promoure la seguretat alimentària i l'economia local solidària.

MANS QUE generen ocupació

Altiplà Occidental - Guatemala

Ajudem a generar oportunitats de feina per a joves i dones indígenes d'àrees rurals. Una iniciativa que incentiva la creació de petites empreses, afavorint una economia social i solidària.

MANS QUE formen

Lilongwe - Malawi

Construcció d'un taller per desenvolupar programes de formació professional en tecnologies de la informació, metal·lúrgia i fontaneria, cosa que facilitarà l'accés al mercat laboral a més de 400 joves vulnerables.

MANS QUE protegeixen

Barris de Pune - Maharashtra (Oest de l'Índia)

Millora de les condicions de vida de dones i empleades de la llar, ajudant-les a emprendre activitats generadores d'ingressos i donant suport a l'assistència legal per a les dones víctimes de violència de gènere.

Ajuda'ns a generar esperança en un món on la inequitat està fent que milions de persones morin de fam.

Sabies que ET pots DESGRAVAR el 80% de les teves donacions?

Dels primers 150 € que donis, pots deduir-te el

0%

En donacions a partir de 150 €, pots deduir-te el

0%

*Consultar deduccions addicionals en determinades comunitats autònomes.

Uneix les teves mans

Ajuda'ns a posar fi al cercle viciós de la fam, la pobresa i la desigualtat.

33439

Creació d'un mercat per promoure la seguretat alimentària.

Beneficiaris: 9.843 persones

El projecte està ubicat al poble de Garalol, al sud de Mauritània, en una regió amb altes temperatures, pluges molt escasses i terres àrides. Les seves activitats econòmiques principals són la cria d'ovins i bovins, el cultiu estacional de cereals i una horticultura creixent. La població és molt diversa culturalment, on les dones pateixen la desigualtat més gran, tant per unes lleis islàmiques discriminatòries, com per la seva manca d'accés als mitjans de producció, al crèdit, a la propietat de la terra o a la formació. Les dones, sobretot les embarassades, i els nens són els que més pateixen la inseguretat alimentària i nutricional.

A Mans Unides donem suport a la creació d'un mercat per a la comercialització de productes frescos i d'artesania local, per promoure la seguretat alimentària, l'economia local solidària i la creació d'activitats generadores d'ingressos. També col·laborem en la seva il·luminació per allargar les hores de venda i noves mesures d'higiene i protecció davant de la Covid-19.

Creació de llocs de treball dignes per a dones i joves indígenes.

Beneficiaris: 4.996 dones i joves

El projecte es desenvolupa a 16 municipis de l'Altiplà Occidental de Guatemala. Mans Unides contribueix a la promoció de l'ocupació digna i la generació d'oportunitats laborals per a joves i dones indígenes d'àrees rurals, afectats per alts índexs de pobresa extrema.

Es tracta de suport a la reactivació econòmica i d'ocupació, incentivant la creació de petites empreses innovadores. Així, la iniciativa se centra en una economia social i solidària que inclou cooperatives, empreses de treball associat, empreses d'inserció, mútues i microemprenedories associatives. Fomentant models de producció i consum sostenibles. El projecte posa també en valor activitats creatives que beneficien especialment col·lectius més vulnerables com ara dones i joves.

Accés al mercat laboral a través de la formació professional.

Beneficiaris: 420 joves

Malawi és un dels països amb més densitat de població d'Àfrica. El sector agrari és el motor de l'economia del país. Les persones sobreviuen gràcies a una agricultura de subsistència. La seva població és molt jove, sent més del 48% menor de 15 anys. L'educació a Malawi és molt deficitària, les infraestructures són insuficients i amb moltes mancances: sense pupitres, llibres, llapis o quaderns. El nivell dels professors és molt baix i hi ha un gran absentisme i un alt abandó escolar.

Trobar feina a Malawi és una gran lluita, gairebé un impossible i almenys 3 de cada 4 treballadors tenen una ocupació irregular.

Mans Unides ha construït un taller per desenvolupar programes de formació professional en tecnologies de la informació, metal·lúrgia, fontaneria i sastreria. Aquest projecte millorarà l'accés al mercat laboral dels joves en oficis demanats per les empreses i, indirectament, impulsarà el desenvolupament socioeconòmic de les seves famílies i del país en general.

Millora de les condicions de vida de les dones víctimes de violència.

Beneficiaris: 34.902 dones

El projecte es localitza a 12 barris marginals de Pune, a l'oest de l'Índia.

El 50% dels habitants viuen en barraques. La gran majoria són de religió hindú, habiten en habitatges llogats d'1 sola habitació, sense aigua corrent i amb lavabos col·lectius. Són freqüents els problemes d'alcoholisme, violència domèstica i precarietat a l'ocupació.

Les dones beneficiàries del projecte, analfabetes, treballen com a empleades de la llar, sense estabilitat, sense seguretat social ni cap altre dret. Sovint són víctimes de violència de gènere tant a la llar com a la feina. La pandèmia n'ha deixat moltes sense feina, el 45% estan aturades.

Mans Unides duu a terme aquest projecte per millorar les condicions de vida de les treballadores domèstiques, ajudant-les a emprendre activitats generadores d'ingressos: càtering, llocs d'alimentació i formació en costura, bellesa i informàtica, cosa que les permetrà refermar el seu mitjà de vida. Es continuarà donant suport a l'assistència legal per a les dones víctimes de violència de gènere i es prestarà ajuda per a suport a les dones més vulnerables i dependents.